Domaći gurmanski proizvodi praznični su poklon koji usrećuje svaki put

 

Prehrambeni proizvodi savršeni su praznični pokloni koji će obradovati i potrošače i proizvođače.
Sezona je praznika, a darivanje je u punom jeku. Međutim, nije jednostavno uvijek biti originalan i odabrati savršene poklone. Srećom, domaći proizvođači gurmanske hrane mogu poslužiti kao odličan izvor inspiracije za fantastične poklone koji donose radost, kvalitet i jedinstvene okuse za svako nepce. Zato vam danas, u okviru kampanje Hrana Gurmana koju provodi Sweden/USAID FARMA II projekt, predstavljamo ideje za praznične poklone koji se proizvode u BiH, koji su organski i koji su već lijepo upakovani.

 

Ako osoba kojoj kupujete poklon povezuje praznike sa vremenom za odmaranje i relaksiranje, savršen poklon za nju je ručno ubrani čaj od lavande ili majčine dušice proizvođača Alt Med iz Visokog. Ovaj napitak se može ispijati u toplom domu, uz šnitu kruha s medom od borovih iglica sa snažnom šumskom aromom kojeg pravi mali proizvođač visokokvalitetnih dodataka prehrani na bazi meda i pčelinjih proizvoda, EcoMedico iz Sarajeva. Bilo da je riječ o vrećici čaja ili teglici meda, ovi proizvodi posjeduju trajnu aromu netaknutih šuma i livada i toplinu vječnog proljeća.

 

Ako se ovoj kombinaciji doda i maslac od lješnjaka kojeg proizvodi Bonsai Natural, mali proizvođač iz Donjeg Vakufa, ili džem od šipka zadruge Provita iz Prozor-Rame, kupac već samo jednim poklonom može podržati nekoliko proizvođača, a istovremeno usrećiti i svoje najbliže.

 

Hladni dani bez sunca tokom zimskih praznika nisu baš svima dragi. Zato će osobe ovog profila zasigurno cijeniti poklone koji u njihovu hranu donose dodir sunca i topline. Za njih nema boljeg poklona od ukusnog hercegovačkog kozjeg sira iz mijeha u maslinovom ulju kakav je Caprina iz Llaethe, male sirane iz Širokog Brijega.

 

Treba imati na umu da se ova praznična kombinacija može obogatiti savršeno ukusnim sokom od višanja koji na obroncima planine Kozare proizvodi Domaćinstvo Bošnjak iz Banjaluke.

Ovo su tek prijedlozi, ali ako posjetite neku od specijaliziranih radnji u vašem okruženju, lako ćete dobiti inspiraciju za odabir savršenog prazničnog poklona sa kvalitetnim gurmanskim proizvodima iz BiH za vaše prijatelje, poslovne partnere i članove porodice.

 

Sretni vam praznici i sjetite se da kupovinom lokalnih proizvoda podržavate domaću ekonomiju!

 

 

Top